David Kalvitis | Dot to Dot Puzzelboek

Dit superleuke puzzelboek heb ik van MUS Creatief ontvangen voor een recensie, ik had hem weggelegd, zodat ik hem op mijn gemak kon gaan tekenen, een paar dagen geleden vond ik dit kleine boekje tussen mijn andere boeken en bedacht mij geen moment. Ik heb hem in mijn tas gedaan om mee te nemen naar mijn werk.

Daar heb ik op mijn gemak tussendoor als ik een minuutje had heerlijk lijntjes zitten tekenen, lekker tussendoor, zonder heel erg na te hoeven denken.

Het boek:
Het boek is 15 x 15 cm groot, dus een handzaam pocketmaatje, dat gezegd zijn de tekeningen dus ook niet zo groot en kun je makkelijk tussendoor even een tekening (of twee-drie, want je bent direct verslaafd) maken, zonder dat je de tel kwijt bent.

De tekeningen zijn een ware verrassing! Er staan geen voorbeelden in, dus je moet echt gaan beginnen met nummer 1 en eindigen, voordat je ziet wat voor leuks je gemaakt hebt.

De omslag is een softcover oftewel een Paperback uitvoering, witte ondergrond met een rode, wit, zwarte opdruk. Zowel als de voor als de achterkant is dezelfde bedrukking, ook de rug is rood, wit, zwart, met de naam van de artiest, de titel van het boekje en natuurlijk het leuke MUS Creatief logo.
Het boekje is 1 cm hoog, er staan wel heel erg veel tekeningen in.

Het papier is goed, niet super dik, maar je hoeft er niet in te kleuren en voor fineliners en een pen is het prima papier.

Het boek is onder andere te koop bij MUS Creatief en Bruna voor € 12,50

Als allereerste ben ik begonnen aan de allereerste tekening, hier kwam uit dat ik een kikker had gemaakt, hier en daar een foutje, want ik was natuurlijk weer veel te snel van start gegaan.
Deze tekening is met de “sterren” methode gemaakt, je begint bij nummer 1, stopt bij een ster en gaat dan weer opnieuw beginnen bij het volgende nummer en eindigt steeds bij een ster. Daardoor heb je niet één lange lijn, maar steeds korte lijntjes.

De tweede tekening was een hond, deze methode heet “series”, je krijgt aan de zijkant te zien bij welk nummer je begint en bij welk nummer je stopt.
Fijn vind ik dat je kunt afvinken welke serie je al hebt gehad. Ook met deze methode krijg je verschillende lijnen en niet één lang stuk.

De derde is een vliegtuig, deze keer inderdaad wel beginnen bij nummer 1 en eindigen bij nummer 78, aan één stuk door tekenen.

Nummer vier is een “Huisnummers” tekening, heel apart trouwens en hier moet je echt wel even opletten…

Ik was begonnen met de oneven nummers, je gaat dus van 1 naar 3, naar 5 etc, tot je op het eind bent. Gelukkig word het wel aangegeven, zodat je je niet een ongeluk zoekt naar nog meer nummers.
Daarna heb ik de even nummers met elkaar verbonden en kreeg ik deze leuke pompoen te zien.

Vandaag heb ik nog twee tekeningen gemaakt, een vlieg/wesp en een harnas helm.
Het boekje ligt nu op mijn werk, als ik er de tijd voor heb kan ik altijd tussendoor even wat lijntjes tekenen. Ik kan gewoon stoppen, want de tekeningen zijn groot genoeg om snel weer het laatste nummer te vinden.

Nog even over de wesp, want ik dacht dat het gewoon weer een hele lange lijn was, maar het was juist weer heel wat anders, er stonden namelijk geen punten bij, dus je moet de nummers zelf met elkaar verbinden. Ook een super leuke puzzel. Zo zag ik steeds weer iets nieuws voorbij komen!

Eindconclusie:
Een superleuk en makkelijk puzzelboekje om lekker tussendoor te tekenen, ik vond het vooral fijn toch bezig te zijn, terwijl ik niet super ingewikkeld hoef te tekenen of kleuren.

Er toegankelijk en makkelijk. Maar ik zag wel wat “drukkere’ tekeningen toen ik iets verder doorbladerde, dus het kan nog wat moeilijker worden.
Ik ben er in ieder geval heel blij mee en zal hem lekker op mijn gemak vol tekenen, je bent er niet zo heel lang mee bezig, dus prima te doen als je even wat creatief wilt doen en toch niet echt wilt kleuren.

Je zou de tekeningen kunnen inkleuren, dat is helemaal aan jezelf, ik kies er voor om alleen lekker de lijnen te verbinden. Prima koop, het boekje staat bomvol tekeningen, dus het geld meer dan waard en geeft uren plezier!

Gebruikte materialen:
Faber Castell Pitt Artist pen XS
Faber Castell Pitt Artist pen S
Gewone blauwe pen


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Dot to Dot Puzzelboek, 1+2
David Kalvitis
MUS Creatief
Paperback
Maart 2022
160 pagina’s
Nederlands
9789045327112
€ 12,50


30 Juni 2022

Geef een antwoord