Johanna Basford | Evi en de kleurrijke vlinder

Geplaatst op  door Sammie

Dit prachtige boek van uitgever MUS Creatief heb ik al even geleden van hun ontvangen voor een recensie.
Evi en de kleurrijke vlinder is de Nederlandse vertaling van Ivy and the inky butterfly. Het is een combinatie van een kleurboek en een (voor)lees boek. Als je namelijk alle kleurplaten hebt ingekleurd, heb je uiteindelijk een prachtig geïllustreerde en ingekleurd voorlees boek.

Dit boek is opnieuw uitgebracht, er was superveel vraag naar. Nadat de eerste druk uitgekomen was, heeft die uitgever besloten om geen herdruk meer te maken van dit leuke kleurboek. Ondanks mijn Facebook pagina om mensen te verenigen om het boek nogmaals te drukken, is het niet gelukt om de 1.000 mensen te vinden die nodig waren om een herdruk uit te brengen.

Toen kwam ik er achter dat MUS Creatief, die de rechten van alle Johanna Basford kleurboeken heeft overgenomen, het boek opnieuw uit gingen brengen, met een andere (aangepaste) titel, maar in zowat alles precies hetzelfde boek.

Het boek:
Het boek is 21,5 x 25,5 cm groot en is iets meer dan 1 cm dik, het is een zachte Paperback omslag en de extra flap aan de voor en achterkant van de omslag kun je gebruiken als boekenlegger.
De omslag zelf is wit met zwart en gouden opdruk aan de voorkant en aan de achterkant is de opdruk uitsluitend zwart op een witte achtergrond. Op de rug van het boek staat weer de naam van Johanna Basford, samen met de titel en het logo van MUS Creatief.

Dit boek bestaat uit 120 pagina’s, waarvan een gedeelte tekst is en daaromheen en de overige pagina’s bestaan uit gedeeltelijke en hele kleurplaten die je in kunt kleuren. De kleurplaten/tekst zijn dubbelzijdig bedrukt. Het papier is crème kleurig en is niet super dik, maar prettig om op te kleuren.
Je ziet een beetje de druk van de andere pagina er doorheen, maar het is niet hinderlijk als je aan het kleuren bent. Ik heb er deze keer met stiften en met potlood op gekleurd en het bloedde niet door naar de andere kant.

Het boek is te koop voor € 16,99 bij onder andere MUS Creatief, Bruna en Bol.

In dit boek staat naast de prachtige tekeningen die wij gewend zijn van Johanna Basford, ook een zelf verzonnen verhaal, waarop de tekeningen heel goed aansluiten.
Daarom is het zo leuk om de kleurplaten te kleuren, zodat je uiteindelijk als heel het boek is volgekleurd een prachtig naslagwerk hebt, die je kunt lezen of voorlezen en de plaatjes kunt bekijken. Echt uniek.

De allereerste kleurplaat die ik heb gekleurd, is de pagina waar ik mijn naam kon zetten. Voor het eerst met Castle Arts potloden gekleurd en ik vond het totaal niet tegenvallen, de potloden blenden echt super op dit papier en wat ik wilde, kon ik er goed mee in dit boek.
Helaas vond ik de potloden niet lekker ruiken en was ik dus blij dat ik een kleine kleurplaat had uitgezocht.

De tweede kleurplaat heb ik de keuze gemaakt om deze mooie vlinder te kleuren en ben ik weer met de Faber Castell Pitt Artist Brush pennen gaan kleuren, hierbij heb ik weer drie kleuren gepakt en heb daar de hele vlinder mee gekleurd.
Wat ik merkte is dat dit papier wat grover is, het papier kon niet heel veel lagen aan. Dus heb ik mijn techniek een klein beetje aangepast en toen ging het perfect.

De stiften bloeden niet door naar de achterkant, wat een goed teken is, want dan kun je op de volgende pagina gewoon verder kleuren.

Eindconclusie:
Ik ben super tevreden met dit prachtige en unieke kleurboek en ik ben ook heel blij dat MUS Creatief dit boek heeft uitgebracht, er was echt best wel veel vraag naar.

Het papier is goed voor meerdere soorten kleurmaterialen en de tekeningen zijn echt geweldig! En ik moet zeggen dat het verhaal ook echt leuk is.
Als je Engels kunt verstaan, dan verwijs ik je naar deze pagina, daar verteld Johanna Basford zelf de Engelse versie van dit boek. Maar de Nederlandse versie is ook super.
Ik ga er wel vanuit dat er iets met de vertaling is gebeurd, want ik denk niet dat MUS Creatief de tekst van de eerste uitgave (van een andere drukkerij) heeft gebruikt, dat zie ik aan de titel, deze verschilt met de andere.

Gebruikte materialen:
Evi en de kleurrijke vlinder | Johanna Basford | MUS Creatief
Faber Castell Pitt Artist Brush pennen
Castle Arts potloden


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:
Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Evi en de kleurrijke vlinder
Johanna Basford
MUS Creatief
Paperback
Juni 2021
120 pagina’s
Nederlands
9789045326252
€ 16,99


Geef een antwoord