Mandala Kleurboek Black Editon

Dit boek heb ik vorig jaar van MUS Creatief ontvangen en was nu pas in de gelegenheid de kleurplaat die ik was begonnen af te maken en een mooie recensie te schrijven.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, maar ook via meerdere online verkoop punten en ook soms bij Bruna, niet alle Bruna winkels hebben hetzelfde assortiment, dus ik zou het altijd eerst even vragen bij jouw dichtstbijzijnde winkel en/of Googlen.
Het boek kost € 14,99 en is het helemaal waard!

Ten eerste het is een prachtig groot boek van 30 bij 30 cm en heeft heerlijk dik papier, dus met allerlei kleurmaterialen kun je in dit boek goed kleuren.
Ik heb het met goedkopere potloden geprobeerd, maar dit ging niet helemaal zoals ik had verwacht. Dus ben ik snel gestopt, omdat ik ook met andere materialen in het boek wilde kleuren en wilde daar snel mee beginnen.

In het boek staan 46 grote mandala’s met een zwarte achtergrond, sommige helemaal wit en voorbij de mandala is het blad dan zwart, sommige met witte stukken, maar ook met zwarte stukken en dan heb je ook nog de “twee-gezichten” mandala, dit is een mandala met de ene helft helemaal wit en de andere helft met een zwarte achtergrond/ertussen, echt superleuk om te zien en omdat ik deze al heel veel voorbij heb zien komen op de kleurgroepen waar ik in zit, heb ik echt voor andere mandala’s gekozen.

Het boek heeft ook heel veel keus in de grofheid van de mandala’s, er is namelijk keuze uit een wat simpele mandala tot een heel fijn gedetaileerde mandala.

De eerste kleurplaat heb ik met mijn set van 24 stuks Faber Castell Pitt Artist Brushes gekleurd, hiermee heb ik geblend met de kleuren, totaal heb ik maar 5 kleuren voor de gehele mandala gebruikt, namelijk de 154 Light Cobalt Turquoise, 156 Cobalt Green, 162 Light Phthalo Green, 264 Dark Phthalo Green en 104 Light Yellow Glaze.
Dit was voor het eerst in een hele lange tijd dat ik weer eens de stiften uit de verpakking heb gehaald en ik was direct weer enthousiast, de stiften doen het geweldig op dit papier! En komen ook prachtig uit op deze zwarte achtergrond.

Omdat ik vaak deze tekeningen voorbij zag komen met Stabilo stiften, wilde ik echt een ander medium kiezen voor de voorbeelden, nu heb ik zelf geen Stabilo stiften meer in huis, dus de Faber Castell Pitt Artist Brushes waren voor mij de eerstvolgende stiften die ik kon gebruiken.

Voor mijn tweede Mandala heb ik mijn nieuwe (had ze nog niet gebruikt en ook hier ben ik SUPER enthousiast over) Spectrum Noir Metallic pennen gepakt en dat ging verbazingwekkend goed! Deze ging wat sneller, omdat ik maar één kleur heb gebruikt voor elk onderdeel. Helaas komt het op de foto weer eens niet helemaal over zoals het in het echt is, je moet mij dus geloven als ik zeg dat de metallic shine je tegemoet komt als je de kleurplaat bekijkt!
Deze stiften/pennen deden het erg goed op het papier en het geeft weer eens een apart effect.

Voor mijn derde en laatste kleurplaat heb ik een mooie aparte uitgezocht met wat meer detail, dat was een snelle…dacht ik! Ik ben er af en aan een paar dagen mee bezig geweest, deze kleurplaat heb ik expres met waterverf gekleurd en omdat ik het toch in huis had en nog niet echt mee had gewerkt heb ik de Action Metallic set erbij gepakt.
In de eerste instantie nog met veel te weinig water en daarna met veel te veel, heb ik op een gegeven moment de juiste “natheid” gevonden en daarmee de hele kleurplaat ingekleurd. IK heb gebruik gemaakt van twee maten penselen uit mijn penselenset die ik van Ali Express had gekocht vorig jaar. Ik wilde uitproberen hoe het zou zijn als ik alles met maar één kleur in zou kleuren en ik vind het geweldig geworden.

Jammer dat de Action Metallic waterverf niet constant is, ik denk dat als je het met een goed merk zou invullen, dat het dan constanter zou zijn en het eindresultaat nog mooier was geworden.

Flipthrough van het Mandala Kleurboek Black Edition | MUS Creatief

Eindconclusie:
Het boek is heerlijk van formaat, heeft lekker dik (niet al te grof) papier en je kunt er met veel materialen in kleuren, omdat bijna iedereen er met stiften in werkt, kan ik zeker zeggen dat het boek hiervoor heel erg geschikt is. Maar ook met water of met andere kleurmaterialen kun je heel goed in dit boek kleuren.

Doordat het boek groot is, heb je ook extra veel kleurplezier! Je krijgt veel waard voor je geld. Zelf ben ik niet meer zo van het kleuren van mandala’s, omdat mijn interesse is verschoven naar andere kleurplaten, maar het was alsnog een feestje om in te kleuren, al kan ik niet meer (net als vroeger) een hele avond achter elkaar een mandala kleuren…ik moet echt tussendoor wat anders kleuren, anders verslapt mijn aandacht en ga ik fouten maken. Omdat ik ook nog een perfectionist ben, is een foutje niet aan te raden 😉

Voor de echte mandala kleurder is dit ook een heel speciaal boek, omdat er niet zoveel boeken zijn met een zwarte achtergrond en die ik wel ken zijn heel klein en hebben teveel detail, zodat het niet eenvoudig is om in te kleuren. Dit boek heeft met zijn afmeting en keuze in detail een groot voordeel en is een absolute must voor de Die Hard Mandala kleurder!

Gebruikte materialen:
Mandala Kleurboek Black Edition
Faber Castell Pitt Artist Brushes
Spectrum Noir Metallic Pennen
Action Metallic aquareverf
Ali Express penselen

24 Januari 2021

Geef een antwoord