Derwent

Een trots erfgoed dat teruggaat tot 1832

Ons verhaal begint in het hart van het Lake District met de ontdekking van grafiet in de Borrowdale Valley en de geboorte van het maken van potloden in Keswick. Tegen 1800 was het maken van potlood in Keswick een bloeiende huisnijverheid.
The Cumberland Pencil Company werd opgericht in 1916 en het eerste Derwent-kleurpotlood werd geïntroduceerd in 1938. Ons Pencil Museum staat nog steeds op de plek van onze oorspronkelijke fabriek in Keswick. Derwent bleef trots op zijn Cumbrian-roots en in 2008 werd een speciaal gebouwde fabriek geopend in Lillyhall.

Bij Derwent blijven we doorgaan met het ontwikkelen en verbeteren van niet alleen onze traditionele potloden, maar ook om nieuwe innovatieve producten te introduceren die generaties kunstenaars en hobbyisten dienen.

De Derwent-missie

Generaties lang hebben kunstenaars het Derwent®-merk gekozen en vertrouwd voor kunstmaterialen over de hele wereld. Met een trots erfgoed dat teruggaat tot 1832, komt de innovatie van Derwent voort uit een diep begrip van kunstenaars. Derwent waardeert dat hun behoeften en ambities tijdens hun artistieke leven kunnen veranderen en met dit in gedachten heeft het een reeks kunstmaterialen geproduceerd die zich uitstrekken van het eerste kleurpotlood tot de hoogste professionele kwaliteitsproducten – waarvan de meeste zijn gemaakt in hun Britse productie fabriek in het Lake District, Cumbria, VK.

Kwaliteit, vakmanschap en innovatie zijn de hoekstenen van het merk Derwent. Dit wordt bereikt door een strenge kwaliteitscontrole in te stellen bij de productie van alle producten in een breed scala aan kunstcategorieën. Derwent’s uitgebreide assortiment potloden, die generaties lang de kunst van het potlood maken in het Lake District perfectioneert, staat synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Artistiek wordt door de kern van elk Derwent-product geleid en levert kunstenaarsmateriaal van wereldklasse in elke fase van de creatieve reis.

De betrokkenheid en samenwerking van kunstenaars is van fundamenteel belang voor Derwent, met werk van internationale kunstenaars over het volledige productassortiment en vertegenwoordigt de mening van consumenten in focusgroepen, waarmee ze hun langdurige toewijding aan de kunst- en hobbygemeenschap bevestigen. Samenvattend streeft Derwent ernaar om consumenten vooral een zeer persoonlijke ervaring te bieden die aan hun individuele artistieke eisen voldoet.

(Bron: Derwent UK)

7 Mei 2020