Mijn Black Journal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit journal heb ontvangen van MUS Creatief, ik loop vreselijk achter en gisteravond bedacht ik mij ineens dat ik wel eens een recensie kon maken van dit journal. Het is een latertje geworden en ik was nog niet klaar, vannacht had ik ook nog een paar ideetjes die ik toch nog wilde gaan uitproberen en voila! Hierbij het verslag…

Het boek heeft een lekkere dikke kaft en een prachtige kleur met glimmende, metallic opdruk. De vormen zijn een Monstera (gatenplant) en mijn bloemistenhart ging sneller kloppen toen ik deze voorbij zag komen. Hij is ook nog in een aantal andere kleuren te verkrijgen en ze zijn onder andere bij Bruna en Bol.com te verkrijgen voor € 19,99.

Het boek heeft een mooie afmeting en is ongeveer 17 x 22 cm groot, er zit een heel leuk voorbeelden boekje bij vol met leuke tips en dingen die je zelf kunt uitproberen, daarnaast vind je in het boekje precies hoe je een journal kunt gebruiken.
Omdat ik niet echt een echte bullet journaller ben, maak ik er mijn eigen ding van.

Het papier is heerlijk, niet al te dik, maar eigenlijk precies genoeg en achterin vind je een vastgeplakte envelop waar je stukjes en losse onderdelen in kunt bewaren voor een volgend gebruik. De pagina’s zijn gebonden met garen, dus zeer stevig.
Tevens vind je achterin een lus waar je jouw pen in kunt bewaren, zodat je onderweg ook kunt schrijven. En met het zwarte elastiek kun je het journal mooi dicht houden. Het boekje heeft twee lintjes, een zwarte en een zilverkleurige om je pagina’s die je snel wilt opzoeken te markeren. De bullets zijn duidelijk aanwezig, en lopen niet van het blad af, maar stoppen aan de rand, zo krijg je een mooier en luxe uitstraling.

Voor deze recensie heb ik een aantal dingen uitgeprobeerd, waaronder achterin het boekje pennen etc ben gaan uitproberen, hiermee ben ik als eerste begonnen om een idee te krijgen wat het beste werkt op dit papier.

Proefpagina:
Zoals ik al zei, ben ik achterin het journal begonnen met de proefpagina, als eerste met het nieuwe Mijn Black journal pennenset, waarvan ook een (korte) aparte recensie komt.

Eerste indruk van de gelpennen, geweldig! Geven perfect gel af en zijn zeer duidelijk leesbaar! Ik ben vooral zeer gecharmeerd van de witte en de neon kleuren! Die springen er gewoon uit.

Eerste indruk van de brushpennen, mwah…ik vind ze een beetje tegenvallen. Omdat ik ook brushletter weet ik een beetje waar ik naar moet kijken en met deze kan ik niet zo goed brushletteren. Wel zijn ze uiterst geschikt voor normaal te schrijven, maar dan dikker.
Na de gelpennen vallen deze ook een beetje tegen met de kleurafgifte op het zwarte papier. Meer info vind je in de Mijn Black journal pennenset recensie.

Natuurlijk wilde ik ook andere materialen uitproberen in dit journal en heb ik mijn andere gelpennen erbij gepakt en nog een paar andere materialen.
De Signo Uniball gelpen deed het minder goed als de witte gelpen van de vorige set en de gelly roll goud was gewoon niet te zien op de pagina, dus met beide heb ik niet verder in dit journal gewerkt.
De action metallic waterverf ging trouwens ook heel goed, bleef wel lang nat, maar het bobbelen trok weg toen het helemaal droog was en ik heb best veel water gebruikt.

De Spectrum Noir Metallic pennen daarentegen deden het GEWELDIG! Heerlijke kleurafgifte en een waar feest om mee te werken in dit journal.
Ik heb al een tijd geleden deze pennen aangeschaft, maar nog nooit iets mee gedaan, dus dit was de eerste keer. Heerlijke pennen/brushpennen!

Als laatste heb ik ook nog mijn Spectrum Noir metallic potloden gepakt en deze kleurden ook wel, maar gaven lang zoveel kleur niet af als de (brush)pennen van hetzelfde merk.
Van alle gebruikte materialen heb ik totaal geen ghosting of doordrukken op de andere pagina’s gezien!

Toen ik klaar was met uitproberen wilde ik toch echt aan de gang en met een beetje inspiratie uit het kleine meegeleverde boekje heb ik de allereerste (titel) pagina in het boekje gemaakt. Met mijn name en My Journal erop. Een combinatie met de Spectrum Noir Metallic pennen en de Mijn Black Journal pennenset.

Voor de volgende pagina’s heb ik eerst de eerste twee pagina’s aan elkaar geplakt, zodat ik na mijn titel pagina direct een bullet journal pagina had. Met weer wat inspiratie uit het kleine bijgeleverde boekje, heb ik een ‘Recensie’ en een ‘Eerste indruk’ pagina gemaakt, helemaal volgeschreven met allerlei kleuren gelpennen (Mijn Black Journal Pennenset). Daar heb ik veel plezier aan beleefd, de gelpennen deden het supergoed op het papier.

De volgende pagina’s heb ik geprobeerd een beetje aan te kleden, omdat ik nooit zo journal was dit voor mij ook een probeersel. Zomaar wat geschreven om de linker pagina rustig te houden en met de rechter pagina aan weekoverzicht te maken met (fictieve) afspraken.

Hierbij heb ik weer gebruik gemaakt van de gelpennen en brushpennen van de vorige pagina’s. En natuurlijk wat Creachick washitape.

Voor de daarop volgende pagina’s heb ik een overzicht gemaakt van alle Creachick washitape en een uitleg gegeven. De Halloween pagina is gemaakt met de Creachick stickers die pas zijn uitgekomen. Zowel van de washitape als de stickers komen binnenkort ook korte recensies.

De laatste pagina heb ik gemaakt met behulp van de Creachick stempels en een VersaMagic chalk inkt, genaamd Cloud White. Een paar stempels heb ik ingekleurd met de Metallic potloden. En natuurlijk een paar leuke stickers om het gezellig te maken.

Eindconclusie:
Ondanks dat mijn journal in het midden hobbelig was (wat je trouwens niet eens ziet, alleen voelt) merk je daar weinig van en vind ik het een top journal!

Alle materialen die ik heb gebruikt in dit zwarte journal hielden zich geweldig. Zelfs de waterverf met behoorlijk wat water ging geweldig.

Zoals de gelpennen over het papier gleden zou ik het geen straf vinden om dit journal helemaal vol te schrijven. En ik zal na deze recensie pagina’s zeker de rest van dit journal ook volmaken. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de stipjes van mij wel wat lichter gemogen hebben, nu zijn ze echt heel aanwezig, dat is het enige wat ik kan vinden, ik ben super tevreden met dit mooie en luxe journal.

Gebruikte materialen:
Mijn Black Journal
Mijn Black Journal pennenset
Signo Uniball gelpen
Gelly Roll gelpen
Action Metallic waterverf
Spectrum Noir Metallic Brushpen
Spectrum Noir Metallic Potloden
kraftpapier
Chreachick Washitape
Creachick stickers
Creachick stempels
Versa Magic stempelinkt
Faber Castell lijmstift

Mijn dank gaat uit naar MUS Creatief voor het opsturen van dit mooie Black Journal

9 Oktober 2020

Geef een antwoord