Ellen Wolters | Grayscale Mandalas

Voor mijn vakantie kreeg ik het nieuwe boek Grayscale Mandalas Coloring Book van Ellen Wolters van haar opgestuurd. Super bedankt daarvoor!

Ellen had even geleden op haar Facebook pagina gevraagd of er misschien interesse in een Grayscale Mandala boek was en ik heb daar natuurlijk ‘JA!’ op geantwoord.

Toen ik het boek kreeg ben ik gelijk begonnen de kleurplaten te bewonderen en ze zijn geweldig! Ook al heb ik al een tijd geen mandala’s meer gekleurd, had ik super veel zin om deze te gaan inkleuren.
Inmiddels heb ik een aantal kleurplaten gekleurd en kan ik met zekerheid zeggen dat het mijn zin in mandala’s helemaal heeft teruggebracht.

Het boek:
Het boek is vierkant, 21,5 x 21,5 cm en de kleurplaten zijn enkelzijdig bedrukt. Je ziet heel duidelijk dat de mandala’s met de hand zijn getekend, het ‘computer achtige’ is er echt niet en je ziet de vormen ook niet 100% gelijk zijn en dat vind ik geweldig! Na het tekenen heeft Ellen zelf alle kleurplaten voorzien van grayscale door de schaduwen al aan te brengen. 
Dit heeft als voordeel dat je precies weet waar je schaduw en hightlights komen en je dus heel snel een prachtige mandala kleurt. Dat was ook wat mij zo aantrok aan deze grayscale mandala.

Er zit voor ieder wat wils in, een aantal ‘moeilijke’ mandala’s, maar ook wat ‘makkelijke’ en alles wat er tussen zit.

Grayscale:
Wat is Grayscale? Dat is een reeds ingekleurde kleurplaat, zoals de naam al zegt in grijswaarden, je kunt het vergelijken met een zwart/wit foto met grijs en wit erin. Hierdoor is duidelijk waar je de schaduwen kunt kleuren en waar de hightlights (lichte kleuren).
Grayscale kun je heel makkelijk of moeilijker inkleuren. Makkelijk: één kleur gebruiken voor elk onderdeel, door de grijswaarden heb je gelijk een mooi effect. Moeilijker: meerdere kleuren (mijn methode) gebruiken om meer diepte te krijgen, met als richtlijn de grayscale.

 Ik heb drie kleurplaten gekleurd met verschillende merken, twee met potlood en een met Chameleon markers. De laatste om te kijken hoe het papier zich houdt. En ik kan je vertellen, geweldig! Ja, het drukt door, maar ik het bijna geen bloeding gehad (op de enkele keer dat ik te ver over de rand ging) buiten de lijnen. De achterkant heb ik ook op de foto genomen en het valt mij zeer mee, zeker als je ziet dat er weinig tot niets doorkwam op het papier wat ik er nog extra tussen had zitten.

De andere twee heb ik met Caran D’ache Luminance en met mijn nieuwe Derwent Lightfast (tweede set op twee potloden na) gekleurd en ik ben zo blij verrast, het papier heeft zich zo goed gedragen, ik kon veel lagen kleuren en goed blenden. 
Het papier heeft een lichte bite en ik was ongerust dat het papier dan wel genoeg pigment kon opnemen, maar die ongerustheid was geheel onterecht. 

Mijn eindconclusie:
Heeeeel tevreden, heel onverwacht goed papier, niet superdik, maar dikker dan ik had verwacht en het kleuren met potloden en met de alcoholmarkers gaat geweldig goed. Enkelzijdig bedrukt, mooie afmeting, superleuke mandala’s, voor ieder wat wils.

Al met al een ware toevoeging voor je collectie en een dikke aanrader.

Het boek heet Grayscale Mandalas en is van Ellen Wolters, het boek kost € 8,53.
Tevens heeft Ellen nog meer boeken te koop, Her Color me! Series en Mehndi Tangle Art. Bekijk haar pagina op Amazon

Met dank aan Ellen Wolters voor het beschikbaar stellen van het boek.
Ik wens jullie veel kleurplezier!

9 Juni 2019

Geef een antwoord