Julia Woning

Julia Woning

Julia Woning volgde van 1990 tot 1994 haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist, beeldendkunstenaar en teken-schilderdocent. Haar doorbraak kwam met de ‘Dikke Dames’ schilderijen.

“Sinds 2008 maak ik Dikke Dames, vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. In september 2015 lanceerde BBNC uitgevers het Dikke Dames kleurboek voor volwassenen snel volgde er nog meer Dikke Dames om in te kleuren. Ze zijn vrolijk, herkenbaar en perfect om in te kleuren. De Dikke Dames brengen je altijd en overal in een goed humeur. Deze volumineuze figuren zitten aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur of aan de borrel. Inspiratie haal ik overal vandaan. Telkens ben ik op zoek naar vrolijkheid, sfeer, verhoudingen, vormen, structuren en naar combinaties van kleuren in mijn werk. Schilderen geeft mij rust, warmte en vrolijkheid. Ik hoop dat een breed publiek mijn werk kan zien en er vrolijk van wordt. Naast de Dikke Dames illustreerde ik nog vele soorten kleurboeken. De dierenserie, de Kleurrijke Volken van de Wereld en schreef het KLEUR-technieken workshop boek en Creatieve Tekentechnieken workshop (een must-have voor alle kleurders en tekenaars) ik neem je mee in dit boek als ultieme gids bij het kleuren en/of tekenen -ik begeleid je van begin tot eind en bij elke stap van het kleur en/of tekenproces”.

Naast het schilderen en illustreren geeft Julia ook demonstraties, cursussen en workshops.

Sinds eind 2016 is Julia Derwent ambassadeur. Naast dat zij met vele merken werkt is zij nu verbonden aan een pracht merk Derwent.

“Door dat dit merk zoveel variatie heeft in teken producten hoefde ik niet lang na te denken over een samenwerking. Ik kan mij heerlijk uitleven met de producten van Derwent. Dat laat ik ook zien op de Derwent facebook pagina, instagram. Dit doe ik samen met een enthousiaste design team. Wij creeren content voor het merk. Daarnaast geef ik demonstraties en workshops in het land voor Derwent”.

(Foto’s & tekst Bron: Julia Woning)

21 Mei 2020