Mijn Bullet Journal – Japan

Voor deze recensie heb ik een hele tijd geleden dit hele gave bullet journal gekregen van MUS Creatief, het is een prachtige omslag met een heerlijke vibe.

Het boek is te koop bij MUS Creatief en eventueel ook nog online bij andere verkopers, voor de prijs van € 12,99. Het ISBN nummer is 9789045326092.

Dit bullet journal is in veel verschillende variaties (omslag en kleuren) uitgekomen, ik heb onder andere ook het 100% duurzame Go Eco Bullet Journal van MUS Creatief voor een andere recensie in huis (deze volgt in de toekomst, zie foto onderaan).

Het Paperback journal is 21,7 cm x 16,8 cm x 2 cm groot en heeft 240 pagina’s voor al je prachtige layouts en spreads. Voorin zijn een aantal pagina’s voorbedrukt met makkelijke bullet journal topics, bijvoorbeeld; je naam, quote, index, een jaarkalender, een tracker en een wereldkaart. Daarna is het hele boekje helemaal leeg voor jouw eigen spreads.
Ook zit er een mooie boekrand omheen als je het boek aanschaft, met de naam van het boek “Mijn Bullet Journal” erop en ook weer een mooie druk van het thema Japan. Aan de binnenkant staat een leuk Mijn Key plaatje, deze kun je gebruiken in je journal of gewoon zelf eentje maken.

Als allereerste als je het boek open slaat merkte ik dat er geen boekje in zit met voorbeelden en uitleg hoe een bullet journal ingedeeld kan worden, nu weet ik wel hoe het werkt, dus ik vond het niet storend, maar voor iemand die net begint is het misschien wel handig als dit er toch bij zit. Maar je kunt natuurlijk ook online gaan zoeken naar voorbeelden…

Ik heb de mooie omslagrand helemaal uit elkaar gehaald en de randjes netjes afgeknipt, deze daarna verwerkt in het journal, om de voorbedrukte pagina’s zoveel mogelijk weg te werken, op de jaarkalender en de wereldkaart na, want die vind ik wel erg handig. Er zitten ook twee lintjes bij in de kleuren paars en roze, deze kun je goed als bladwijzer gebruiken. Er zit geen envelop achterin om je papiertjes in te stoppen.

Dat komt omdat ik een bullet journal eigenlijk zelf niet zo gebruik, maar meer als een naslagwerk of een art journal achtige bullet journal voor al mijn verhalen en belevenissen. Ik heb er eentje voor een levensloop in gebruik en eentje voor een heel jaar met persoonlijke gebeurtenissen (niet dit journal 😉)

Wat ik ook erg mooi vind is de eerste pagina’s in dit journal, deze hebben een mooie print, net een luxe oud boek in de kleuren paars/roze met waaiers en kraanvogels, op de achterkant zit de colofon met alle info er op gedrukt.

Het papier is lekker dik, maar niet super dik dat het een log boekje wordt. De bullets zijn lichtgrijs en niet al te groot, groot genoeg om goed te zien, maar ook klein genoeg om niet heel erg op te vallen als je pagina klaar is.
De bladzijdes zijn recht afgesneden, hebben dus geen ronding aan de uiteindes, wat ik eigenlijk best mooi vind.

Washitape en washi stickers plakken echt goed op het papier en het papier voelt echt lekker aan, is crème kleurig, beetje glad, maar mijn Ali Express gelpen schrijft er lekker op. Ook de Tombow pennen die ik heb gebruikt op de pagina’s schrijven goed en trekt er niet heel erg in, maar is wel zo droog.

Ook heb ik een bladzijde uit een oud boek gepakt, deze had ik voor een andere recensie met acrylverf ingesmeerd en vond het wel leuk deze erin te verwerken. Ik heb met een Pelican lijmstift alle onderdelen in het journal geplakt en dit blijft erg goed zitten!

Eindconclusie:
Heel mooi, degelijk en handige bullet journal!
Ooit in het verleden heb ik eens een bullet journal aangeschaft, maar deze snel weer weggedaan. Deze is veel beter en voelt ook erg degelijk aan, ook al is de omslag van zachter materiaal voelt het goed aan.
Het boek blijft alleen niet plat liggen (net zoals het journal van Creachick), ik denk dat dat ligt aan de zachte omslag, voor het werken erin geen probleem, maar met een foto maken was het wat lastig.

Vooral de print vind ik erg mooi, de extra omslag is mooi en direct kun je ermee aan de slag om deze te gebruiken in je journal, zodat het gelijk in dezelfde sfeer versierd kan worden. Handig, want dan gooi je het niet weg 😉.

Al met al een heerlijk journal! Helemaal in één sfeer en dat preekt mij erg aan! Vooral de zachte kleuren vind ik erg prettig. Maar er zijn een heleboel verschillende soorten en kleuren bullet journals van MUS Creatief te koop, er zit daarom altijd wel een mooie voor jou erbij. Kijk eens op hun nieuwe website, hier kun je ook alle andere (kleur) boeken, art- & bullet journals en alle benodigdheden kopen.

Het enige wat ik kan bedenken dat ik bij dit journal mis is het boekje waarin wat uitleg staat en de envelop voor papiertjes, maar dat is persoonlijk…omdat ik vaak een journal anders gebruik dan een agenda. En de uitleg is vooral voor beginners erg fijn.

Dit is een mooi degelijk bullet journal en hier ga je uren plezier aan beleven!

Beide Mijn Bullet Journals zijn even groot!

Gebruikte Materialen:
Mijn Bullet Journal, Japan
Ali Express gelpen zwart
Tombow dualbrushes
Pelikan lijmstift (Action)
Stempels Liefs op Papier
Memento inktpad
Ali Express washitape en washi stickers
Bladzijde uit een oud boek met acrylverf bewerkt
Fudenosuke brushpen
Arteza witte gelpen

Als allerlaatste wil ik MUS Creatief heel hartelijk bedanken voor het toesturen van dit bullet journal, het is weer een prachtig product!

19 Februari 2021

Geef een antwoord