Mijn Art Journal | Aquarel

In mijn vakantie heeft BBNC Uitgevers/MUS mij deze supergave Art Journal opgestuurd met aquarelpapier.

Het boek:
De omslag is 21 x 22 cm groot, de binnenste bladeren zijn 20 x 20 cm groot. De omslag is van bruin dik kraftpapier en de binnenkant heeft dik wit papier. Voorin zit ook een envelop om wat knipsels in te bewaren. Het geheel sluit met een zwart elastiek.

Dit boek is verkrijgbaar bij onder andere Bol en kost € 14,99.

Ik kon niet wachten om het uit te gaan proberen en heb een paar tekeningen erin gemaakt met mijn Derwent Inktense travelsetjes.

De allereerste pagina is een tekening (zelf getekend met een beetje inspiratie van Mariola Budek). Ik ben begonnen met tekenen en heb de achtergrond nat geverfd. Dit betekent met een nat penseel eerst het papier nat maken en daarna pas de kleur erop, hiervoor heb ik vooral het eerste Derwent Inktense travelsetje gebruikt.
Daarna heb ik de huid gedaan, dit ook met de nat-in-nat techniek, ik heb niet heel veel water gebruikt en had vooraf al de kleur gemend zoals ik hem wilden hebben.
De haren heb ik met een combinatie gedaan, nat-in-nat voor de ondergrond en daarna alles gedroogd, ik merkte dat de verf niet goed pakte als ik het nat hield.

Toen alles naar mijn zin was, heb ik met mijn Derwent Lightfast de schaduwen, ogen en mond nog wat meer aangezet. Als laatste ben ik er met een wit waspotlood nogmaals overheen gegaan om de highlights nog wat meer aan te zetten. En ik heb een Signo Uni-ball gelpen gebruikt voor de ogen. Daarna nog wat spetters op de achtergrond gedaan, om wat meer speelsheid erin te krijgen.

Als tweede heb ik een techniek uitgeprobeerd die ik op internet had gezien, alleen ging dit niet echt heel erg goed.

Dit is een combinatie van nat-in-nat en droog techniek.
Eerst heb ik de achtergrond met washitape afgeplakt (het is er alleen een beetje doorheen gekomen) en daarna helemaal nat gemaakt en de eerste achtergrond laag erop gedaan. Daarna alles met een heat-tool gedroogd en toen de fantasie bloemen erop gezet. Omdat het maar 1 kleur was, heb ik daarna nog met een lichtere kleur en een donkere kleur wat diepte en lichte stukken aangebracht.
Doordat ik de laatste pagina supernat had gemaakt, merk ik wel dat het papier grover wordt na het drogen (lichtjes gaat rullen), maar dat vind ik zelf wel iets hebben.

Toen ik beide kunstwerken klaar had, was ik niet tevreden met het papier, het bobbelde nogal, toen herinnerde ik mij een tip die ik van Julia Woning had gehad en deze heb ik toegepast.
Maak het papier aan de achterkant nat met een mister (mini spray flesje met water), daarna papier er tussen en dan dichtklappen en onder een paar boeken (in mijn geval wat kisten met potloden) een nacht laten drogen.
Dat werkt perfect! Nu is het een stuk gladder, wat mij verbaasde was dat het papier waarop ik het meeste met water had geverfd, het gladst was na toepassing van deze truc.
Maarrrr, het is een art journal en voor mij maakt het niet zoveel uit als het papier een beetje bobbelig is, dat heeft ook wel iets.

Mijn conclusie?
Ik ben superblij met dit boek en ik ga er zeker nog heel erg veel in creëren. Het papier vind ik persoonlijk niet echt aquarelpapier, het ziet er in ieder geval niet uit zoals het aquarelpapier wat ik ken, maar het houdt zich echt fantastisch.
Ik ga er nog veel meer mee experimenteren en dit kun je volgen op mijn Instagram account. Een aanrader!

Gebruikte Materialen:
Mijn Art Journal van MUS & BBNC Uitgevers
Derwent Inktense Travelset 1 & 2
Ali Express Eekhoornhaar penseel
Ali Express Fijn penseel
Derwent Lightfast potloden
Prismacolor White potlood
Signo Uni-Ball witte gelpen
Mini sprayflesje met water en wat goedkoop kopieerpapier

Dank je wel BBNC Uitgevers/MUS voor het opsturen van deze gave Art Journal.

20 Augustus 2019

Geef een antwoord