Lauren Farnsworth | Kleuren op nummer 4-6

Dit is een verzameling van de drie uitgekomen Kleuren op nummer boeken van MUS Creatief de afgelopen tijd. Deze boeken zijn door MUS Creatief aan mij verstuurd voor een recensie en ik wilde deze samen behandelen in deze recensie.

Hieronder de opsomming van de betreffende boeken:
Kleuren op nummer 4: Kunstwerken ISBN : 9789045325989
Kleuren op nummer 5: Winter Wonderland ISBN : 9789045326405
Kleuren op nummer 6: Extreme Kleurpuzzels ISBN : 9789045325996

De boeken:
De boeken zijn in de volgende maanden uitgekomen, nummer 4 Juli 2021, nummer 5 November 2021 en nummer 6 Mei 2022

Alle drie boeken hebben dezelfde afmeting, namelijk 21 x 29,5 cm. Ze hebben allemaal 64 pagina’s en zijn enkelzijdig bedrukt.

De omslag is een Paperback uitvoering met bij de eerste twee boeken een glanzende opdruk met een voorbeeld en het laatste boek heeft een iets andere bedrukking van de omslag met (het lijkt op) gouden vakjes en cijfertjes.
Bij alle drie staat op de rug de titel, de naam van de artiest en het MUS Creatief logo.

Helemaal op het einde van het boek vind je alle voorbeelden van de tekeningen. Een flipthrough is niet handig, want je ziet totaal niets van de tekeningen, je moet ook echt gaan tellen/zoeken welke kleurplaat je nodig hebt om een bepaalde kleuren op nummer kleurplaat te kleuren.

Het papier is trouwens heerlijk dik, lekker om met van alles en nog wat op te kleuren, zonder dat het doorlekt naar de achterkant, wat trouwens geen probleem is, omdat de kleurplaten enkelzijdig bedrukt zijn.
Met alles waarmee ik heb gekleurd is er totaal niets doorgelekt.

De boeken zijn onder andere te koop bij MUS Creatief en Bruna voor de adviesprijs van € 9,99

Kleuren op nummer 4:
Ik heb uit elk boek één kleurplaat gekleurd met steeds een ander medium, mijn eerste was direct de Mona Lisa, ooit heb ik het schilderij in het echt gezien en dat heeft indruk gemaakt, vandaar dat mijn oog direct op deze kleurplaat viel. Het boek zit vol met mooie schilderijen en door de nummertjes is het zo handig om iets moois te maken.

Ik heb me verkeken op de kleine hokjes, maar uiteindelijk kreeg ik er rust in. Als eerste alle kleuren bij elkaar gezocht van de Faber Castell Albrecht Dürer Watercolour Markers en aan de gang gegaan (zie ook de nummers op de foto die ik heb gebruikt). Je zoekt van het kleurmedium wat je gebruikt de dichtstbijzijnde kleuren en gaat aan de gang. Soms lukt het niet om precies dezelfde kleuren te gebruiken, maar het eindresultaat is toch wel leuk.

Het gaat ook om het kleuren en niet zozeer de uitkomst.

Kleuren op nummer 5:
Voor deze kleurplaat heb ik gebruik gemaakt van mijn gekregen Derwent Chromaflow potloden, deze wilde ik zeker in dit boek uit gaan proberen.

Ook in dit geval had ik niet allemaal precies dezelfde kleuren, dus heb ik gewoon de kleuren die het dichtstbijzijnd waren erbij gezocht en gebruikt. Krijg je natuurlijk wel een beetje een andere tekening…

Door de potloden niet te blenden met vloeistof krijg je wel een lichtere kleurplaat. Maar ik vond het echt superleuk om te doen.

Achteraf had ik een ander motief moeten uitkiezen, dit zijn namelijk precies dezelfde vakjes als de eerste kleurplaat.

Kleuren op nummer 6:
Voor deze heb ik eens een heel ander motief/grit gezocht, namelijk allemaal rondjes en ik merkte dat dit een stuk sneller ging dan de vorige twee kleurplaten.

Lieve Nemo is gekleurd met Faber Castell Pitt Artist Brush pennen en dat ging echt heel goed!

Voor deze ook de dichtstbijzijnde kleuren gezocht en gaan kleuren. Superleuk en ik had er deze keer heel veel plezier in. Met alle kleurplaten trouwens.

Eindconclusie:
Geweldig leuke boeken! Heerlijk niet nadenken, gewoon lekker kleuren. Ook al ging het hier en daar een paar keer fout 😉

Veel plezier aan beleefd, alle drie boeken zijn super makkelijk uit te voeren, het papier is geweldig en alle materialen die ik erop heb gebruikt gingen heel goed.
Ik denk wel dat als je blend met de potloden, je een mooier effect gaat krijgen, meer stift achtig en de kleuren zijn dan veel dieper.

Je kunt er nog extra aan kleuren, door er nog een keer met de kleurmaterialen overheen te gaan, te blenden en kleuren krijg je veel meer diepte erin, maar als je alleen maar één laag kleurt is het ook al superleuk om te doen.

Denk trouwens niet even snel een kleurplaat tussendoor te doen…je bent alsnog wel eventjes bezig.

Gebruikte materialen:
Kleuren op nummer 4-5-6 van Lauren Farnsworth| MUS Creatief
Faber Castell Albrecht Dürer Watercolour Markers
Faber Castell Pitt Artist Brush Pen
Derwent Chromaflow


Specificaties:
Naam:
Artiest:
Uitgever:
Uitvoering:
Eerste uitgave:

Aantal pagina’s:
Taal:
ISBN nummer:
Adviesprijs:


Kleuren op nummer 4-5-6
Lauren Farnsworth
MUS Creatief
Paperback
Juli 2021|November 2021|Mei 2022
64 pagina’s
Nederlands

€ 9,99


19 juni 2022

Geef een antwoord