Hanna Karlzon

Hanna Karlzon is geboren en getogen in Noord Zweden en heeft haar hele leven al getekend. Sinds 2013 heeft ze haar eigen bedrijfje gestart en werkt full time als freelance designer in Umeå, waar ze ook woont en leeft.

De laatste paar jaar heeft ze gespendeerd met het maken van kleurboeken, met heel veel succes over heel de wereld. Haar boeken zijn in verschillende andere talen vertaald en kunnen worden gekocht bij (online) boekenwinkels over de hele wereld.

Bron: HannaKarlzon.com

Haar laatste boek Berättelser från midnattsmaskeraden is in april 2020 uitgekomen en ze is nu aan nieuwe projecten aan het werk, die snel openbaar gaan worden.
Ze heeft ook een samenwerking met Ravensburger (Ja, die van de puzzels) en heeft inmiddels al drie puzzels voor hun ontworpen en er komen er snel meer.

Alle kleurplaten worden met de hand getekend, pen en papier is wat haar voorkeur heeft. Ze houd heel erg van het tekenen van magische, sterke figuren, edelstenen, juwelen, bloemen, bossen en dieren. Ze vind inspiratie in de natuur in haar omgeving en het terugkijken door de historie naar periodes/kunst waar ze van houdt. Ook tekent ze droom elementen in haar tekeningen, tussen droom en werkelijkheid waar ze het wil pakken en vizualiseren wanneer ze tekent.

Naast kleurboeken maakt Hanna ook illistraties en motieven/patronen voor interieur design, behang en textiel, als ook voor magazines en bedrijven.
Soms verft ze ook muren en maakt ze juwelen. In haar portfolio op haar website vind je een glimp van haar commissies, persoonlijke illustraties en motieven die ze heeft gemaakt.

Thank you for stopping by!

Hanna Karlzon

(Bron: HannaKarlzon.com)

7 Mei 2020